Обвинения срещу ЦАСД

          

Братя и сестри, вчера (05.08.2014 г. бел.sdapl) излезе статия, от сравнително много четен вестник, срещу адвентната църква като цяло и специфично е посочена плевенската. Пускам Ви статията и отговорът ми към издателството, за да бъдетет запознати при евентуални запитвания към Вас.
 Има много преписвано от електронното издание на в. Стандарт - http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d&article=112592
Считам, че може да изразите и Вие мнение на посочения email на издателството. Нека се молим, злото да се обърне за добро.

ОБВИНЕНИЯ СРЕЩУ АДВЕНТНАТА ЦЪРКВА

 Вестник "Над 55" си позволи да пише недоказани обвинения срещу адвентната църква в Плевен.
Можете да напишете своето мнение към тях на email: nad55@abv.bg
Прилагам снимки на статията.
Ето и моето мнение, което изпратих до редакцията на вестника:

С голяма изненада и учудване се запознах със статията във вестник „Над 55“, бр.31 „Майка изоставя всички заради секта“. Насочена е пряко срещу църквата на Адвентистите от седмия ден в Плевен, на която съм пастор от много години. В писмо до редакцията се посочва жена, на която дори не е споменато името, с твърдението, че и е промит мозъка и тя не се грижи дори за близките си. Следва коментар на в. „Над 55“, който е още по-изненадващ с твърденията против Християнска адвентна църква с негативни оттенъци на опит да се представи църквата като фанатичен култ. Считам, че тази статия е недопустима от етична и професионална точка поради следните мотиви:
1. При публикуване на изявления, компрометиращи лица или организации е необходимо да имате и тяхната гледна точка. Като ръководител на църквата в Плевен никой не се е допитал до моето мнение.
2. Адвентната църква не е секта, а официално регистрирано вероизповедание с над 120 годишна история в България.
3. Смутен съм и от факта, че статията е анонимна и не е посочено името на автора.
4. Снимката във вестника не е на църквата в Плевен.
5. Никой не познава жена с име Лена Павлова, която твърди, че има приятелка в църквата.
6. В църквата няма жена, посещаваща от 4 години, която си е изоставила децата, още повече изглеждаща дрогирана.
7. Църквата не използва психологическа агресия в проповедите, защото това е несъвместимо със ценностите й. Членовете на църква в Плевен са в по-голямата си част лекари, медицински работници и педагози. Имаме съдия и съдебен помощник в областния административен съд, военен летец и двама бивши общински съветници. Това са ерудирани хора и едва ли е аудиторията, на която може да се прилага психологическа агресия.
8. Църквата има развита система за образование и особено много държи на семейните ценности. Имаме обучени психолози и семейни консултанти, които да помагат на много семейства да запазят брака си.
9. Адвентистите не са фанатици и пълни вегетарианци, а предпочитат балансирана млечно-яйчна, вегетарианска диета. Някой добавят и месо, което не е богато на мазнини. Тази практика е развита от много десетилетия, още преди диетологията в съвременната и форма да го препоръчва.
10. Искаме да обърнем внимание, че наистина се различаваме от другите вероизповедания по спазването на съботния ден, като време на поклонение на Бога, защото това хармонира с четвъртата Божия заповед: „Помни съботния ден, за да го освещаваш!“Считаме, че тази заповед е непроменима и ще остане такава. Това е заложено в името ни „Адвентисти от седмия ден“ /именно съботата/. Не считаме обаче, че който не спазва съботата ще бъде убит от Бога. Виждаме себе си като хора с правилно Библейско поклонение, живеещи във време, с потъпкани и изкривени морални и религиозни ценности.
11. Членовете на църквата не употребяват алкохол, цигари или упойващи вещества.
Надявам се да проявите нужната коректност и да публикувате моите възражения по повод статията във вашия вестник.

Трифон Трифонов
 Бакалавър теолог,
Пастор адвентна църква Плевен

                                            
   статията  

 

Коментари

Много добра активност, до сега нито един коментар по статията. Все пак се засяга плевенската църква.....

снимка на Delorian

НЕ знаех че има обвинения срещу Църквата и по специално в Плевен.

Като отговор на статията мога да кажа само че много хора в нашия град ходят като съмнамбули и изобщо не знаят на къде отиват. Прост пример: Клиент Влиза в магазина в който работя, криво ляво оглежда се около 10 секуни и решава да зададе следния въпрос, предавам го точно: " Това тук продава ли се ?".
При положение че влизате в магазин, едва ли това което се вижда по витините ще да са музейни експонати ... логично нали ?
Е да, лигично но човека не знае къде е и на кой свят е !!!

Сами си правете изводите от тази кратка случка. Но има много хора които са по този начин и това е жалкото в случая че от органите в тази държава не се прави нищо по въпроса, което ще рече , поне за мен, че това е и целта - лесно управления на народните маси , а именно чрез затъпяване и усилване на техните ментални проблеми водещи до подобно на външен вид състояние на дрогираност!

Зградата която е показана във вестника, няма нищо общо с църквата на Адвентистите от седмия ден.

Коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.

X
To prevent automated spam submissions leave this field empty.