ОТГОВОРИ НА МОЛИТВИ

Георги Пецанов
                                                                                                                                                                                         

ОТГОВОРИ НА МОЛИТВИ

          Преди три месеца, през октомври-ноември се срещнах в Плевен „случайно” с мой бивш ученик, Илия, живеещ в Кнежа. От разговора, който проведохме разбрах, че има интерес към духовните неща и реших при следваща наша среща да му подаря няколко книги, едната от които беше „Великата Борба”. Уговорихме си среща и когато се срещнахме, седнахме в едно заведение да разговаряме. Разказах му, как като студент живота ми се е преобърнал и съм станал вярващ. Посочих му какво да прочете най-напред от книгите, които му подарих и се разделихме.
Три месеца се молих за него Бог да му отвори очите и ума да разбере нещата, които щеше да прочете, молих се също Бог да ми даде възможност да се виждам с него и да му разказвам за Библията.
Неочаквано през февруари той ми се обади и поиска да се срещнем. На срещата беше много развълнуван от нещата, които бе прочел и че те са му дали една ясна картина. Разказах му за светилището и спасителния план, за Римокатолицизма, за тъмните векове и реформацията, за Даниил 2 глава и Второто Пришествие на Исус, и го подканих да провери коя е четвъртата Божия заповед. След една седмица ми се обади и поиска отново да се срещнем. Бях много изненадан, защото на тази трета среща той говореше за библейската хронология, как всяко събитие в човешката история се случва но точно определеното му време – 2300 денонощия, 70 седмици, 1260 години, религиозните празници в еврейската година и значението им в живота на Исус.
След още една седмица пак ми се обади да се срещнем и тогава говореше кои са двата звяра от Откровение 13 глава. Разгледахме тройната ангелска вест, Божият печат – Съботата, белегът на звяра – Неделята, въвеждането на Неделния закон, кои хора са наречени светии, разделението на хората на две групи и Второто Пришествие.
На 11.май.2016г Илия дойде на библейски курс, след два дена беше и на църква в молитвения дом в Плевен.
Надявам се срещите ни да продължат и един ден да се срещнем в небето. Благодаря на Бога, че чува и отговаря на молитвите ми.

                                                                                                                                                                                 

X
To prevent automated spam submissions leave this field empty.