Обединена Европа

                                                       

Възраждането на Вавилон

Оказва се, че са ни вкарали в ... съвременния вариант на Вавилонската кула. На вас в строеж на Вавилонска кула учавства ли ви се? Или се смятате за християнин? Нелеп ли ви изглежда въпроса в 21 век? Обаче на Европарламента не му изглежда нелеп, защото именно този символ си е избрал. Впрочем, при предишния строеж на Вавилонската кула, много добре знаем, какво е станало. По някаква известна само на тях причина, евродепутатите са решили, че втория път ще успеят. Каквото и да означава това... Няма да ни кажат, какво точно, както не направиха и референдум, когато ни набутаха в новия си Вавилон. Всъщност е спорно, дали без референдум, членството ни е законно и ако имахме поне един евродепутат патриот с малко мозък в главата - не става дума за Димитър Стоянов - щеше да им зададе този въпрос от трибуната и така щеше да даде коз в ръцете на тези, които не ни искат там, както пък ние не ги искаме тук.

Еврогениите не обясняват, но и не крият.

Европейския съюз си е избрал за емблема Вавилонската кула

Картината на Вавилонската кула, нарисувана от Питер Брьогел, e послужила за образец при построяването на сградата на Европейския парламент в Брюксел

 

Защо са решили, че точно така е изглеждала Вавилонската кула, едва ли могат да обяснят, но са похарчили12 млрд щатски доларана европейския данъкоплатец, за да догодят към картината на Брьогел сградата на парламента си. Вавилонски размах...

Европлакат по случай строежа на новата сграда на Европарламента - "Европа - много езици, един глас":

Плакатът не е колаж, а е официален, издаден от евробюрократите

Една аналогия - известно е, че на корпуса на "Титаник" е пишело: "И Господ не може да ни потопи" и се е разцепил точно по линията на надписа... Факт, който западняците много не обичат да си припомнят.

Невероятно, но факт

Шегата настрана: не става дума за недоразумение, нито за идея на някой търсач на НЛО.

Уикипедия:

Най-ниското здание на Европейският парламент, е построено с формата на недостроената вавилонска кула (на основата на картината на Питер Брьогел). Много християни виждат в този факт стремежът на европейците за бунт към Бога.

/Всъщност не на европейците, а на евробюрократите - разликата е огромна./

Какво ли е предвидено за най-висока цел?

Идеята е на самите евробюрократи, колкото и шантаво да звучи. Те сами са си избрали Вавилонската кула за запазена марка на евроинституциите:

Наградата "LUX" за най-добър европейски филм на Европейския парламент

24-10-2007

Турско-германската копродукция "Auf der anderen Seite" ("On the Edge of Heaven") ...получи наградата "LUX". Лауреатът получи трофей, инспириран от Вавилонската кула...

Относно трофея, инспириран от Вавилонската кула, г-н Pottering каза, че връчвайки тази награда "ние се надяваме да преобърнем последствията от изграждането на Вавилонската кула"
 

Ако я преобърнат буквално и изкопаят дупка до центъра на Земята и се заврат там, идеята не е лоша - поне ще ни отърват от себе си.

След Вавилонската кула и след като гласува милиони за безопасния преход на жабите, крайно време е следващите стъпки на Европарламента да включват Содом и Гомор и узаконяването на браковете между хора и животни, а също и между некрофили и техните избраници.

Ще се намери ли някой български духовник, владика или пастор, който да обясни, какво става и къде са ни набутали? Така както обясняват Гръцката православна църква и западни пастори на народите си. 

Нормални ли са хората, които управляват ЕС, а оттам вече и България?

Че евробюрократите са чалнати, знаем отдавна - още откакто тук започнаха да идват еврокомисари, да забраняват вдигането на заплатите, да ни се карат, че се оплакваме, че сме бедни, а не си продаваме жилищата и да се възмущават, че в България има прекалено много собственици на жилища. Но, че са чак толкова побъркани, кой да очаква?

Символиката на еврогениите не свършва дотук. Има и още. Тук наистина думата трябва да имат християнските водачи.


Вавилонската блудница

 

Оказва се, че са харесали и нея за евроемблема...

 

 

Скулптурата на Вавилонската блудница, яздеща звяра от Откровението е главната забележителност, поставена пред сградата на Съвета на Европа в Брюксел

През 1992 год. тя се появи и на германската екю монета.

Накрая, този образ се появи отново с въвеждането на еврото, където намираме същата тази жена, възседнала звяра, на гърба на монетата от две евро в Гърция.

Още евро-символи:

http://www.centralbaptistmckinney.org/endtimes/womanbeast.shtm

 

Авторите на идеята, това чудо да се използва за символ на ЕС, се позовават на гръцката митология - историята на Европа и Зевс. Дори и да беше така, идеята за използването на този сюжет пак е налудничава, защото аналогията с блудницата и звяра от Библията е очебийна, а и дванайсетте звезди идват именно от текстовете на Откровение. Ако ставаше дума за метъл-група, нямаше да е странно. Странното става, когато го правят от ръководството на Европейския съюз. А гръцката митология /както и всяка друга/ е пълна с толкова много истории, които подлежат на всякакви трактовки и употреби, че не е проблем да се използва която и да е от тях, а не точно тази.

Тази политика се прокарва от десетилетия /още от началото на зараждането на "европейската идея"/, все едно, кои са избрани в Европарламента, което ще рече, че тях толкова и ги питат. Т.е. - кастата на евробюрокрацията от избори не зависи. Да ви се вижда познато?

Че Европарламента не се е напълнил с метъли е ясно. Де да беше така. Щяха да ни спестят много глупости. Явно истината е другаде - по-скоро се ръководи от психопати.

Щом това са "европейските ценности" /за които всички еврооптимисти говорят, без да могат да ги обяснят - ето сега вече са им обяснени/, дали не е по-добре да си запазим нашите изпитани, които са ни превели през хилядолетията?

                                       

Коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.

X
To prevent automated spam submissions leave this field empty.